Lili Virág

Ez a blog Lili életéről szól... Lili már 1,5 éves nagylány, de az anyuja csak most kezd el neki blogot írni... Micsoda egy anya!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • NyugtonMalac: Szia, Tudod, szülés után az is fáj, ha az emberre ránéznek deréktól lefelé. De ez főleg pszichés ... (2007.05.08. 13:09) Előzmények l.
  • Tóth Géza: És fájt a varrás? (2007.05.08. 07:53) Előzmények l.
  • Utolsó 20

Lilypie 3rd Birthday PicLilypie 3rd Birthday Ticker

2007.09.28. - A nagy nap!

2007.09.28. 14:53 | NyugtonMalac | Szólj hozzá!

 

Lili 2 éves lett!
Istenem, ez a kis lány, az én kislányom MA 2 éves!

 

Hogyan ünnepeljük Lili születése napját?

 

Ünnep Otthon...

Lilit ma kedves szülinapos köszöntő énekkel ébresztgettem. Ő meg fülig érő szájjal fogadott a szobájában. Oda adtam neki a kakaóját, és boldogan köszöntgettem a kislányomat. Aztán kimentünk a fürdőszobába, és feladtam rá a szép kis ruhácskáját. Mikor már nagyon csinos volt, kisétáltunk az előszobába, és meglátta az elsőszámú ajándékát. A babakocsira felkötöttünk 21 felfújt színes lufit! Annyira megörült neki, hogy ugrálni kezdett az ölemben, s azonnal el is kért egyet.

Persze a lufik csokorba voltak kötve, így inkább fújtam Neki egy 22. lufit is. Aztán a nátha miatti orrszívás után a már előző este felavatott ajándékokkal is játszhatott egy kicsit indulás előtt.

Igen, jól olvastad. Már előző este felköszöntöttük Lilit. Tudván, hogy a születésnapján bölcsibe fog menni, és ott is ünnepelnek majd, mi szerettük volna előbb köszönteni Őt.

És emlékszel még, mi mindent szerettem volna Lilinek szülinapjára adni? Nos, egy egész csomó ajándékot meg is kapott belőle.

A fűzögetős almát akkor adtuk oda, amikor anyukáméknál köszöntöttük fel a lányt, azóta már sikerült leverni az aljáról a festéket. Ekkor kapott egy szép dömpert is a húgomtól, meg a férjétől, Robitól, és anyukámtól meg apukámtól. Nagyon tetszett Lilinek az ajándéka, de sajnos az nem bírta a strapát, amivel egy 8,41 kg-os lány játszott vele. Szerencsére Zsófi (a húgom) kicserélte a dömpert egy strapabíróbb változatra. Azóta már Lili utazott is benne, sőt! Megvolt az első balesetük is. Lili beleesett a dömperbe, és szerzett egy szép kis bibit az orrára :)

Ezzel a bibivel ünnepli ma a születésnapját.

Tegnap este adtuk oda a kis favonatot, és a horgászós formajátékot. Mind a kettőnek nagy sikere volt. Lili hosszasan belefeledkezve játszott a két új játékával. Ma reggel a lufi csodálat után Lili ezekkel, a játékokkal kezdett játszani. Nagyon ügyesen horgássza ki a halakat, és tényleg csak néha csal a kezével. De az megengedett, nem? ;)

Lili nem kap most fülbevalót, mert ezt az ötletemet karácsonyra tartogatom inkább, viszont ha szép idő lesz, holnap kilátogatunk az állatkertbe, és nagyon jól érezzük majd magunkat.

Buli a bölcsiben

Lili most a bölcsiben szundikál. Reggel nagy izgalmak során jutottunk el a bölcsödébe. Apa hazajött segíteni a cipekedésben. Lili becsücsült az új babakocsijába, kezébe kapott egy külön álló lufit. A babakocsiba be voltak készítve a napi csomagon kívül még a buli kellékei is: kis színes csákók, színes ördögnyelvek (az a sípos, kitekerős, izé), nagy csomag ropi, és egy csomag sós parti keksz a válogatósabbaknak. Egy almalé, és egy narancslé is, és egy csomag lufi is, ami a gondozónők tüdejét hivatott edzésben tartani. Apa csomagja volt a torta, és a 21 darabból álló lufi csokor. Mikor elindultunk, örömmel konstatáltuk, hogy nem esik az eső. Sajnos ennek hangot adva az égiek elsírták magukat, így mondhatni ezt elkiabáltuk. Lili kézbe lufija kétszer elszállt útközben, így kapott rá egy nehezen összehozott hurkot, hogy könnyebben tarthassa, de a végső „lufi biztos” szállítást akkor sikerült elérjük, amikor az eső hatására a gyereket és a lufit bezártuk az esővédő alá. Már egészen közel jártunk a célunkhoz, amikor apa megjegyezte, hogy a tortaszállító dobozunk elázott, jó lenne sietni. És siettünk. Megérkeztünk, leadtuk a tortát, és a bulifelszerelést, fényképezőgépet, lufikat, majd érzékeny búcsút vettünk a lánytól: „Érezd jól magad csillagom!”

 

S csak reménykedni tudok benne, hogy tényleg jól fog sikerülni ez az izgalmakkal teli Lili nap a bölcsödében.

Izgulsz, hogy milyen lett Lili tortája?

Nos, a bölcsibe csak a cukrászdai tortákat engedik bevinni, így rendeltünk egyet Lilinek. Olyat választottam, ami nem csak hogy illik hozzá, de könnyen szállítható is. Ez egy piros, fehér pöttyös labda, felirattal, piros gyertyákkal. Nem habbal, vagy krémmel van bevonva, hanem marcipánnal, így kevésbé sérülékeny. És szép is.

Lilinek ez a második tortája, de nincs kizárva, hogy a hétvégére még sütök egyet neki, amit csak mi hárman fogyasztunk majd el. Az első tortát anyuéknál fogyasztottuk el, és természetesen Lili fújta el egyedül mind a két gyertyát, hiszen Ő nagyon tud már fújni.

Ma délután korábban megyek majd Liliért, mint szoktam. Nem szeretném Őt megzavarni az ünneplésben, így nem mehetek túl korán, de szeretném ma elvinni a kis barátnőjéhez, Katához. Tudom, hogy mind a két lány nagyon örül majd neki. Szeretik egymást. Igazi barátnők.

Észrevetted, hogy nem egészen olyan lett a mai nap, mint ahogy azt nemrég megálmodtam? Igen, hiába tervezel el sok mindent, végül az élet maga is beleszól a tervbe, és alakít rajta egy kicsit. Én mindezek ellenére azt gondolom, hogy Lili egy szép születésnappal lett gazdagabb, és még nincs is vége!

A bejegyzés trackback címe:

https://lilivirag.blog.hu/api/trackback/id/tr9179808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása